Повече от 48 часа недоволните служители във въглищните централи са блокирали движението

...
Повече от 48 часа недоволните служители във въглищните централи са блокирали движението
Коментари Харесай

Протестът на миньори и енергетици блокира основни пътища в страната, отказаха среща с премиера

Повече от 48 часа недоволните служители във въглищните централи са блокирали придвижването по автомагистрала " Тракия " в региона на Стара Загора. Вчера на място там отиде министърът на енергетиката Румен Радев, от който протестиращите поискха териториалните проекти на Стара Загора, Кюстендил и Перник, които през вчерашния ден бяха изпратени в Европейската комисия, да  бъдат изтеглени и преправени с тяхно присъединяване.

Подбалканският път в региона на Гурково също е затворен. Продължава и блокадата на Прохода на Републиката, което основава доста усложнения за водачите. Блокиран е към този момент и пътят Раднево-Нова Загора на изхода на Нова Загора. 

Работещите в мини " Бобов дол " също излязоха на митинг. Пътят Кюстендил-Дупница е блокиран , все още Автомагистрала " Струма " е свободна за прекосяване и в двете направления, предава БГНЕС. 

Премиерът Николай Денков кани в 16 часа представители на енергийния бранш и водачите на двете най-големи синдикални организации на среща в Министерския съвет, на която да обсъдят бъдещите стъпки на властта за опазване на работните места в трите въглищни региона.

Протестиращите обаче са безапелационни, че не желаят да отидат на срещата с премиера и декларират, че той не е чул настояванията им по време на митинга в столицата преди седмица. 

Ресорният министър вече обяви, че териториалните проекти към този момент са изпратени в Европейската комисия.Правителството взе решение документите да бъдат изпратени в период, защото в противоположен случай България можеше да изгуби близо 3 и половина млрд. лв. по плана за обективен преход. Правителството даде обещание и 36 месечни обществени пакети за тези, които изгубят работата си вследствие на прехода към зелена сила. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР